Cikkek archívuma

Final Fantasy VI magyar kész!

Végre 2 és fél év után elkészültem a fordítással (ez alatt az idő alatt nem végig fordítottam :D ), egyenlőre telepítő nélkül a romot teszem fel, az elkövetkező napokban készítek hozzá telepítőt is.
Teljes cikk

Lesz Final Fantasy VI magyarul!

Tudom nagyon régen kezdtem bele a játék fordításába, azóta nem nagyon volt szabadidőm foglalkozni vele. Viszont most úgy néz ki tudok időt szakítani rá, úgyhogy pár héten belül várható a fordítás megjelenése! Ha sikerül a hackelési problémákat kibogoznom, és végigjátszani a játékot gond nélkül,...
Teljes cikk

FFVI dialógus kész :D

Kedves fordítást váró emberek! És elkészült, hihetetlen de megvan. A továbbiakban átnézem a szöveget és egységesítem az elnevezéseket, neveket, megszólításokat. Egyenlőre erősen gondolkozom rajta hogy meghagyjam-e a japán megszólításokat, tudjátok: -san -sama -dono -chan stb. ez csak annak jelent...
Teljes cikk

FFVI magyarosodik :)

Óriási részt fordítottam le az imént, így lassan kész a fordítás legnehezebb része. Ezek után a rom hackelés már gyerekjáték lesz :D Ami biztos hogy most már nincs messze a megjelenés, az ocarina of time is lehetetlennek tünt de mégis is sikerült, így ez is fog :)
Teljes cikk

Kis szünet után újra

Kis szünet után újra elkezdtem fordítani, most már tényleg nincs sok hátra a dialógus részből. Ha nincs további fennakadás, mint ahogy a Zeldánál volt a sok hackeléstől, akkor a további szövegek fordítása simán fog menni.
Teljes cikk

FF6 Képek update

Feldobtam párszáz képet a fordítás mostani állapotáról, elérhető a Final Fantasy VI menüpont alatt.
Teljes cikk

Final Fantasy 6

Már egy ideje nem volt időm dolgozni a fordításon, de most úgy tűnik jóval több szabadidőm lesz mint az utóbbi időben. Szóval a fordítás ismét gőzerővel halad tovább, már fogyóban vannak a párbeszédek. Köszönöm az eddigi türelmeteket, nemsokára mindeki magyarul élvezheti ezt a fantasztikus játékot.
Teljes cikk

Final Fantasy VI Update

Miközben eddig a RPGone fordítása alapján dolgoztam, sikerült ráakadnom egy régebbi angolosításra ami szó szerint az eredeti szöveget veszi alapul. Miközben átnéztem rengeteg érdekességet vettem észre, az RPGone egyértelműen próbálta úgy átdolgozni a fordítást hogy az jobban megfeleljen az angol...
Teljes cikk

Final Fantasy VI

Egy kis helyzetjelentés: Mivel az Ocarina of Time már nem rabolja az időmet, gőzerővel nekiálltam folytatni az FFVI magyarítását. Jelen pillanatban a híres opera jelenetet fordítom. (Elég "fejtörös" a dolog :D )
Teljes cikk